Časopis Quartier rád představuje výjimečné a atraktivní ženy. Dvě skvělé ženy ho také vydávají!

27. říjen 2023

V rozhlasové kavárně si Lada Klokočníková povídala o výjimečných ženách regionu se dvěma atraktivními ženami, šéfredaktorkou časopisu Quartier Helenou Pondělíčkovou a vydavatelkou Monikou Staňkovou. 

Helena Pondělíčková je novou šéfredaktorkou čtvrtletníku Quartier. Co taková práce obnáší?
Na šéfredaktorské židle sedím od poloviny března. A pokud bych to měla nějak shrnout, tak je to hodně o manažerské a kreativní činnosti. To mě na tom obrovsky baví. Na jednom čísle se podílí zhruba devět lidí a pár externistů. A musím říci, že jakmile se blíží uzávěrka a den před tiskem, tak jsem v práci třeba do 23. hodin. Tedy je to náročné.

Čtěte také

Jak jste se k této zajímavé práci dostala?
V médiích působím už spoustu let. Dříve jsem pracovala jako editorka ve Východočeské televizi, potom jsem si na chvíli odskočila na mateřskou dovolenou a když jsem viděla, že v Quartieru hledají šéfredaktorku, tak jsem po tom hned skočila. A jsem tady.

Co vás na vaší práci baví?
Líbí se mi především její komplexnost, není to jednotvárná zaměstnání. Vedu rozhovory, píšu články, řídím celou redakci, snažím se dostat mnohem více do online prostředí, je to pořádání eventů, tedy není to pouze o vydávání časopisu. Nahlížím na Quartier jako na mediální značku. Na tom je to založeno.

Oslavili jsme 7. výročí a 29 číslo Quartieru. Jsem s každým novým číslem šťastnější, protože je vypracovanější a profesionálnější.
Monika Staňková, vydavatelka časopisu Quartier

Kolik let už vlastně Quartier vychází, paní Moniko?
Teď v září jsme oslavili sedmé výročí a dvacáté deváté číslo Quartieru. Když jsme začínali, tak by mne ani nenapadlo, že bychom tak dlouho vydrželi. Ale zase platí, čím déle, tím lépe. Jsem s každým novým číslem šťastnější a šťastnější, protože je vypracovanější a profesionálnější. Za mě je úplná čistá radost.

Čtěte také

Za těch sedm let Quartier představil spoustu výjimečných žen, které jste portrétovaly a o kterých jste psaly a natáčely rozhovory.
Každá žena, která se objevila u nás Quartieru, je výjimečná. Ale koho bych ráda zmínila, tak to jsou dvě dámy. Před třemi lety jsme měli šanci oslovit světově známou módní návrhářku Helenku Fejkovou. Opravdu ji zná celý svět. A protože se i já pohybuji v módě, tak mne to k ní velmi táhlo.

A tou druhou dámou je také módní návrhářka Beate Rajská. Děkujeme za to, že jsme s ní mohli dělat krásný rozhovor. Bylo to u příležitosti nádherné módní přehlídky, v krásných prostorách.

Rozhovor s Danielou Schneiderovou, jedinou ženou u nás, která vede obchod, potažmo značku Harley Davidson, byl opravdu zajímavý.
Helena Pondělíčková, šéfredaktorka časopisu Quartier

Paní Heleno, je někdo, o kom vy byste teď chtěla psát? Nebo jste už psala? Jaká žena vás zaujala?
Nedávno jsem měla tu čest dělat rozhovor s Danielou Schneiderovou, je to jediná žena v České republice a jedna z mála žen v celé Evropě, která vede obchod, potažmo značku Harley Davidson. Takže to bylo opravdu zajímavé.

Čtěte také

Potom se musím zmínit také o rozhovoru s Beatou Rajskou, která patří mezi přední české návrhářky. A dělala jsem například rozhovor s Veronikou Lálovou.

A když se podíváme do minulosti Quartieru, tak má předchůdkyně Míša Mikysková, bývalá šéfredaktorka, která samozřejmě mezi úspěšné ženy patří také, vedla třeba krásný rozhovor se Zuzanou Ceralovou Petrofovou, s Veronikou Khek Kubařovou nebo s Kateřinou Siniakovou. To jsou jedny ze jmen, která se mi rychle vybavila.

Těch zajímavých žen bylo opravdu spoustu. A byly to ženy různých věkových kategorií a z různých sfér, a to je na tom nejkrásnější. A já budu moc ráda, Lado, když se i vy se objevíte mezi úspěšnými ženami v Quartieru.

Hosty Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárny byly Monika Staňková a Helena Pondělíčková

Celý rozhovor Lady Klokočníkové o časopisu Quartier s Monikou Staňkovou a Helenou Pondělíčkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související