Český rozhlas Pardubice vyrazil na kolech do terénu

21. červen 2004

V krásném prostředí Toulovcových Maštalí proběhl v sobotu 12. června druhý ročník cyklomaratónu "Za Toulovcem na kole". Velmi náročného závodu ve skalnatém terénu s řadou rozvodněných potoků a s bahnitým podkladem se zúčastnil i tým Českého rozhlasu Pardubice.

Mezi stovkami profesionálních bikerů se neztratili dva Mirkové - Janovský a Škop a s nimi nejodvážnější dáma - Dráža Bačkorová. Skončili zhruba v polovině startovního pole a dobrý pocit z těžkého výkonu nezkazila ani skutečnost, že Dráža byla klasifikována jako muž. Jejich výkon je skutečně obdivuhodný. Díky nepřízni počasí byla trať rozbahněná, na cestě museli překonat spoustu brodů a prudkých kopců. Sportovní výkony všech přítomných podpořil moderátor Martin Stratílek a symbolicky - s rodinou - se na trati projel i šéfredaktor Martin Kolovratník.

Takhle vypadaly rozhlasové stroje po dojetí závodu - Toulovcovy Maštale

Author Cyklo Maštale se pojede i příští rok. Už dnes můžeme slíbit, že ČRo Pardubice tuto skvělou sportovní akci opět podpoří a že i za rok budete mít šanci změřit s námi své síly. Více informací o akci najdete na stránkách www.mastale.cz.

Freestylová exhibice v Toulovcových Maštalích
autor: KOL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.