Chrudim začala s přípravami na změnu Resslova náměstí

27. květen 2005

Chrudimská radnice začala s přípravami na změnu historického Resslova náměstí. Prvním krokem je změna regulačního plánu centra. Důvodem je návrh architekta Romana Kouckého, který posunul silnici mimo střed náměstí ke straně a udělal z náměstí pravidelný čtverec. Komunikace pak povede podél staré radnice až ke kapucínskému klášteru. V těsném sousedství - na místě dnešní silnice - by měl vzniknout nový blok domů. Pokračuje chrudimský místostarosta Jan Čechlovský.

"Já v tuto chvíli musím říct, že nevím, jak to bude vypadat, protože i návrh na změnu se odkazuje na přijatou nebo nepřijatou studii. Nicméně přijímáme nebo navrhujeme změnu plánu, protože to je v podstatě z nutných kroků, které musí následovat po přijaté studii centra města. Samozřejmě v okamžiku, kdy tady budeme mít návrh, se budeme snažit ho představit tak, aby se o něm vedla diskuse."

chrudimské náměstí
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.