Chrudimští strážníci vám pohlídají dům, když jste na dovolené. Zájem je ale minimální

23. červenec 2018 09:16

Řekněte nám, kde bydlíte, a my to o dovolené pohlídáme - takhle zní nabídka chrudimských strážníků. Zájem o tuto službu ale není velký.

Chrudimští strážníci nabízí lidem, kteří se chystají na dovolenou, že jim ohlídají opuštěné domy nebo byty. Majitelé tak můžou být klidnější, a pokud by se něco přihodilo, okamžitě se to dozví. Jenže s touhle službou zrovna moc práce nemají.

O dohled může požádat každý, kdo na území města vlastní nějaký dům, byt nebo třeba chatku v zahradní kolonii.

Postup je jednoduchý, zájemce zajde na služebnu městské policie, vyplní formulář s důležitými údaji - kde nemovitost stojí, kdy bude majitel pryč, kontakt, případně nějakou poznámku, třeba aby si strážníci dali pozor na zadní okno, které není vidět, nebo že můžou potkat sousedku, která přišla zalít květiny.

Kontrola třikrát denně

Strážníci na uvedené adrese několikrát za den prověří, jestli je všechno v pořádku, jak říká šéf chrudimské městské policie Lukáš Dvořák.

„Strážníci třikrát až čtyřikrát za svoji dvanáctihodinovou směnu provádí kontroly. Pokud by při kontrole zjistili nějakou nesrovnalost, která tam předtím nebyla, tak se kontaktuje žadatel a v případě napadení by se vyrozuměla policie nebo by jela městská policie po své linii a zařídila všechno, co je potřeba.“

Čtěte takéChrudimské policisty čeká stěhování do průmyslové zóny. Dostanou sídlo za 360 milionů

Zájem o tuto službu je ale velmi slabý. Servis nabízejí strážníci zdarma, ale lidé o dohled nestojí. Vloni se přihlásil jediný zájemce, letos zatím žádný. I přesto podle Lukáše Dvořáka nabídka pořád platí a městská policie službu rušit nebude.

Spustit audio