Čokoládová zmrzlina s ovocem
Blíží se víkend, a tak možná plánujete nějaký ten sobotní či nedělní dezert. Vhod by vám mohl přijít dnešní apetýtový recept. Máme pro vás tip na domácí čokoládovou zmrzlinu.
Budete potřebovat:
- 100 ml mléka
- 2 větší banány
- 4 vypeckované datle
- 3 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce agávového sirupu
- čerstvé ovoce na zdobení (například borůvky)
Postup:
- Banány oloupeme a zmrazíme.
- Zmražené je pak dohladka rozmixujeme s mlékem, datlemi, agávovým sirupem.
- V případě potřeby můžeme dát mléka ještě o něco více.
- Připravenou zmrzlinu pak servírujeme v miskách ozdobenou ovocem.
- Skladovat ji můžeme v mrazáku, před podáváním je dobré nechat ji chvíli povolit.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.