Cuketa s mozzarellou
Další díl z apetýtového seriálu Jak vaří manželé.
Na cuketu s mozzarellou budete potřebovat:
- 1 mladou cuketu
- 1 balení mozzarelly
- ½ litru piva
- sůl
- chilli
- sladká paprika
- 5-6 polévkových lžic hladké mouky
- 3 vejce
- olej na smažení
- pár kapek sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
Postup:
- Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na kolečka.
- Osolíme, okořeníme.
- Dáme na utěrku vypotit, cuketa pouští vodu.
- Mozzarellu nakrájíme na plátky. Asi polovinu, kolik máme plátků cukety.
- Uděláme si těstíčko z vajec, mouky, piva a trochy sezamového oleje (lze i bez něj).
- Těstíčko uděláme dost husté – asi jako na lívance, nesmí téct.
- Na polovinu okořeněné cukety dáme mozzarellu.
- Přiklopíme druhým plátkem cukety a přitiskneme.
- Máčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
- Dá se jíst samotné nebo s přílohou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.