Děti na pardubickém sídlišti Dukla mají nové hřiště

9. květen 2005

Na pardubickém sídlišti Dukla mají děti ode dneška nové hřiště. Obrovská prolézačka se skluzavkami, žebříky a houpačkami je celodřevěná a má tvar Trojského koně. Starosta pátého městského obvodu Jaroslav Kňava při slavnostním otevření hřiště řekl, že částka 400 tisíc korun byla čerpána z prostředků účelově vázaných na životní prostředí.

"Před dvěma lety, co jsme obvod převzali, dětská hřiště nebyla a my jsme se soustředili na to, aby děti v dukelském a višňoveckém obvodu měly kde si hrát. Realizovali jsme již páté hřiště, každé je certifikované a má své ochranné prvky a jsou plně využívána. Bude to naprostá bomba a navíc jsem rád, že jsem vymyslel tento způsob, protože pardubický kůň k Pardubicím patří. Toto je první dětské hřiště ve tvaru koně a já se domnívám, že i místo je vybráno dobře."

Dětské hřiště
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.