Dnes byl v Litomyšli otevřen zrekonstruovaný hlavní pavilon nemocnice

20. říjen 2004

Dnes po poledni byl slavnostně otevřen hlavní pavilon litomyšlské nemocnice, takzvaný monoblok, který dva a půl roku procházel zásadní rekonstrukcí. Novou podobu získaly lůžková oddělení i ambulance hlavních operačních oborů - chirurgie, ortopedie nebo gynekologie. Pokračuje redaktorka Tereza Klůsová.

"Kromě zmíněných oddělení je v monobloku umístěna také mezioborová jednotka intenzivní péče, operační sály nebo centrální sterilizace. Zaměstnanci nemocnice získali nové pracovny a studovny. Jak uvedl tiskový mluvčí litomyšlské nemocnice Andrian Nemšovský, rekonstrukce si vyžádala 358 miliónů korun. Z toho bylo poskytnuto 259 miliónů ze státního rozpočtu, 96 miliónů z krajského rozpočtu a vlastní zdroje činily tři milióny. Nemocnice získala také nové přístrojové vybavení a zdravotnickou technologii - například oční tomograf."

infekční klinika
autor: KLU
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.