Dnes se uskuteční benefice pro nemocnici ve Splitu

27. září 2002

Benefice pro nemocnici ve Splitu začíná dnes v 18 hodin na koupališti Cihelna v Pardubicích. Výtěžek z akce bude věnován dětské Jednotce intenzivní péče Nemocnice ve Splitu. Hlavní organizátorka akce Renata Putnarová uvedla, že kapely, které vystoupí, budou hrát i na uctění památky Káji Putnara - chlapce, který v Chorvatsku letos tragicky zahynul:

"Myšlenka mě napadla už ve Splitu, kvůli fantastickému přístupu lékařů a tamější jednotce intenzivní péče. Je to hlavně podoba poděkování za jejich fantastický přístup, protože to se opravdu málo kde vidí. Doktoři byli nejenom velikými odborníky. V době, kdy tam ležel můj syn tak na JIP leželi tři Češi a tři Chorvati, takže spíše dát na vědomi veřejnosti, že se to může stát. Že tam opravdu lidé jezdí odpočívat a nikdo neví, co se mu může stát."

chorvatsko
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.