Do kina s miminkem. Turnovská Sféra nabízí speciální projekce pro rodiče s nejmenšími dětmi

11. březen 2024 15:20

Kino Sféra v Turnově vyhrazuje pro rodiče s velmi malými dětmi některé dopolední časy. Takzvané Baby kino je určené například lidem na rodičovské dovolené, kteří nemají možnost hlídání. Na facebookovém profilu kina můžou také hlasovat o výběru konkrétního snímku.

Čtěte také

Jste na rodičovské dovolené, chtěli byste si vyrazit do kina, ale nemáte hlídání? Kinosál v Turnově se každý měsíc promění v dětský koutek pro nejmenší děti. Jejich rodiče si tak můžou užít film, na který by si jinak museli počkat, až ho budou dávat v televizi nebo na streamovacích platformách.

„Je to fajn, že nemusím mít strach, že kdyby začal plakat, nebo bych musela někam odběhnout, tak bych rušila ostatní diváky. Na normální představení bych se s ním asi nevydala, takhle nemusím mít hlídání a můžeme s dětmi a s kamarádkou vyrazit do kina,“ popisuje zážitek maminka Nikola Růžičková, která do turnovského kina přijela z Liberce.

Prostředí v kinosále je přizpůsobené tak, aby uspokojilo rodiče i děti. Jsou tam rozložené deky, všude je spousta hraček.

„V kině máme improvizovaný dětský koutek, projekce zároveň probíhají se sníženou hladinou zvuku, s částečným osvětlením, na sále máme přebalovací pult. Všechno tak, aby si děti mohly hrát a rodiče sledovat a užít si film,“ říká dramaturg kina Pavel Krupař.

Rodiče, kteří mají malé dítě, nepřijdou o nový film, který je zrovna v nabídce. „Snažíme se vždycky promítat relativně nové filmy, které projdou hlavním programem kina, to znamená jeden až dva měsíce po premiéře,“ dodává dramaturg.

O snímku, který se bude v turnovském Baby kině promítat, může každý hlasovat na facebookovém profilu kina Sféra.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související