Do Pardubic dorazilo Betlémské světlo

22. prosinec 2004

Symbol míru a pokoje sem přivezli chotěbořští junáci. Plamínek už tradičně krátce před Vánocemi zapalují těžce postižené děti v Betlémě. Odtud je letecky připraven do Vídně a pak vlakem rozvážen téměř po celé Evropě. U příjezdu skautů, kteří betlémské světlo přepravovali, byla i kolegyně Pavla Kociánová.

"Skauti s plamínkem přijeli na pardubické nádraží v 11:15 historickým motoráčkem. K jejich příjezdu zněly slavnostní famfáry, junáci předali betlémské světlo dětem ze speciální školy Svítání, které od něj zažehnou lampu. Zde také zazněli vánoční pozdravy biskupa Otčenáška, poslankyně Aleny Páralové, hejtmana Michala Rabase. Žáci ze Svítání předvedli svůj kulturní program a v 13:30 začala vernisáž výstavy obrazů handicapovaných dětí a umělců v Galerii bezbariér. Zájemci, kteří si chtějí připálit své světlo od Betlémského světla a odnést si ho domů, mohou přijít ke stánku v nádražní hale, nebo k nám do Českého rozhlasu Pardubice. Poslední možností, kde si lidé mohou světýlko zapálit, bude před Východočeským divadlem a to od 16:00."

Betlémské světlo
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.