Do Starých Čivic míří další zahraniční firmy

24. leden 2003

Pardubická radnice si může mezi zahraničními investory vybírat. O průmyslovou zónu ve Starých Čivicích projevila v těchto dnech zájem další japonská firma zabývající se strojírenskou výrobou, která uvažuje o výstavbě továrny na zhruba osmi hektarech pozemku. Ve městě přitom už působí japonská Matsuchita a Thajwanský Foxconn a další dvě firmy - japonská Toyoda a nadnárodní koncern Ronal výstavbu svých závodů připravují. Podle náměstka primátora Jaroslava Demla bude radnice další investice pečlivě zvažovat

"Každá nabídka určitě proběhne diskuzí. Jedná se o to jaké výroba by sem měla přijít, kolik by to přineslo nových pracovních příležitostí a zejména jaký vliv na životní prostředí ta nová výroba by mohla způsobit i jaké dopravní nároky a potřeby. Určitě to budeme posuzovat z hlediska rozvoje strategie ze všech možných stránek a i s ohledem na finanční přínos, který by městu případně z toho mohl vzejít."

Foxconn
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.