Dominik Hašek byl v Pardubicích poctěn vyvěšením svého dresu

2. prosinec 2013

Legendární hokejový gólman Dominik Hašek pověsil svou kariéru ke stropu. Tedy alespoň tu, kterou prožil v Pardubicích, kde jeho dres s číslem devět při včerejším slavnostním ceremoniálu vytáhli nad ledovou plochu tamního zimního stadionu.

Dominik Hašek vítal v Pardubicích přes 10 000 diváků, kteří se před zápasem domácího týmu se Spartou přišli podívat na to, jak jedna z největších hvězd světového hokeje přichystala svůj odchod do sportovního důchodu. Samozřejmě ve spolupráci s klubem.

Ten Haškovi připravil i překvapení v podobě videogratulací od dalších, ale stále hrajících českých legend Jaromíra Jágra a Patrika Eliáše. A své gratulace přidali i bývalý spoluhráč z Detroitu Chris Chelios nebo brankářský konkurent v NHL Martin Brodeur.

Celý ceremoniál byl pompézní, dlouhý a hlavně první. Důvod je jednoduchý - Dominik Hašek hrál za svou kariéru v osmi klubech a ten, ve kterém se světově proslavil, mu už nabídku na něco podobného předložil.

"Jsem s vedením Buffala v kontaktu a asi před měsícem mi volali a něco podobného naznačovali. Dokonce už na toto téma se mnou trochu mluvili už minulý rok a já jim tenkrát říkal, že to ještě není úplně vhodné. Tak uvidíme, co se stane," řekl Dominik Hašek.

Dá se tedy očekávat, že v nejbližší době uvidíme proslov Dominika Haška ještě jednou, ovšem v zámoří. A to při vyvěšování jeho dresu, tentokrát s číslem 39, ke stropu haly hokejistů Buffala Sabres.

autoři: špo , grg
Spustit audio