Dvouletá rekonstrukce nádraží v Chocni dnes skončila

1. červen 2005

Stavba je součástí dokončení modernizace prvního koridoru na trase Česká Třebová Praha a investor - Správa železniční dopravní cesty - vložil do rekonstrukce 988 milionů korun. Stavbu realizovalo konsorcium firem pod vedením společnosti Skanska železniční stavitelství - mluvčí Tomáš Princ uvedl, že cestující změny na nádraží rozhodně poznají.

"Prakticky se změnilo celé nádraží. Pro cestující je nejdůležitější, že zmizely všechny přechody přes koleje, cestující se pohybují podchodem, kterým vedou bezbariérové a schodišťové výstupy na jednotlivá nástupiště. Všechna nástupiště až na jedno jsou zastřešena a podchod vyúsťuje směrem k centru města, je to absolutně bezkolizní přístup k vlaku pro cestující. V celé stanici byl vybudován elektronický informační systém, jsou tam zařízení pro nevidomé a slabozrakové, bylo pamatováno i na občany se sníženou pohyblivostí tím, že byla včechna přístupová zařízení vybudována jako bezbariérová."

trať železničního koridoru
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.