Fazolová pomazánka s chilli a sušenými rajčaty
V pondělním Apetýtu pro vás máme opět tip na letní pomazánku. Tentokrát budeme pro její přípravu potřebovat především červené fazole.
Fazolí se dnes ve světě pěstuje až na 500 odrůd. I když se v našem jídelníčku tolik neobjevují, uvařené se dají využít opravdu do všeho. Jsou zdrojem vlákniny. Vhodné jsou při dietě i jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. U někoho ale můžou způsobovat nepříjemné nadýmání. Před důkladným povařením je tedy dobré fazole ještě na několik hodin namočit.
Potřebujete:
- 200 g uvařených červených fazolí
- 5 sušených rajčat v oleji
- 3 cherry rajčata
- 3 lžíce balzamika
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 1 lžičku sušeného chilli
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- špetku soli a mletého pepře
Fazole spolu s dalšími ingrediencemi rozmixujeme dohladka a následně podáváme s pečivem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka