Fotbalovou Spartu Praha povede Jiří Kotrba

4. prosinec 2002

PRAHA 4. listopadu - Fotbalovou Spartu Praha povede podle očekávání Jiří Kotrba, který nahradil v úterý odvolaného Jozefa Jarabinského. Oznámil to šéf pražského klubu Vlastimil Košťál, který se s Kotrbou domluvil na smlouvě do konce června 2004. Kotrba přiznal, že si je vědom, jak těžký úkol ho v týmu vedoucího mužstva první ligy čeká. "Nic jiného, než současnou pozici v tabulce od Sparty nikdo neočekává. Ale každý o mně ví, že jsem vždy chtěl hrát se svým týmem fotbal, který se líbí a o to se budu snažit i na Letné," vyslovil Kotrba své přání krátce po podpisu smlouvy.

Košťál prohlásil, že se rozhodoval mezi dvěma adepty. "Ve hře byli trenér Chovanec a trenér Kotrba. Nakonec jsme však usoudili, že nastala ta pravá chvíle, aby Kotrba dostal šanci. Je hladový po velkém úspěchu a ten my potřebujeme získat zpět. Doma i v zahraničí," prohlásil šéf klubu. Z Letné odejdou dosavadní Jarabinského asistenti Josef Pešice a Zdeněk Procházka, místo nichž by Sparta ráda získala Jaroslava Šilhavého z Viktorie Žižkov. Ve své funkci skončil i vedoucí mužstva Václav Hladík, jehož post zatím nebude obsazen. Při zápasech bude roli vedoucího vykonávat jeden z asistentů. Trenérem gólmanů bude dál Jan Stejskal, zatím zůstává i další část realizačního týmu včetně lékařů, masérů a kustodů.

O výměně trenéra Sparty se spekulovalo od domácí prohry se Zlínem v patnáctém kole, které předcházelo vyřazení od Denizlisporu v Poháru UEFA. Už tehdy Košťál naznačil, že může dojít ke změnám v realizačním týmu ligového lídra. Dlouho byl označován za favorita na trenérský post Jozef Chovanec, jenže jeho uvolnění z Příbrami provázela složitá jednání o finanční náhradě. Letenské vedení tak nakonec sáhlo po Kotrbovi, který letos povede už třetí ligový klub. Po předčasném odchodu z Příbrami dokončil závěr podzimu v Olomouci a hodlal tam zůstat i na jaře, ale nakonec dal přednost Spartě.

Spustit audio