Gymnaziální vzdělávání na úkor odborného

26. květen 2005

Pardubický kraj posílí gymnaziální vzdělávání zřejmě na úkor odborného. Rada kraje přislíbila vedení města, že doporučí krajským zastupitelům, aby od školního roku 2006/2007 podpořili vznik další třídy na pardubických gymnáziích. Zároveň ale s největší pravděpodobností zanikne jedna třída na některé méně obsazené odborné střední škole. Pokračuje krajská radní odpovědná za školství Marie Málková.

"Já musím říct, že především se bude diskutovat otázka finanční. Já neumím říct v tuto chvíli, zda to bude na úkor některé školy. Rozhodně to bude otázka finanční, jestliže nám z propočtů vychází, že jedna třída gymnaziálního vzdělávání vyjde na 1 300 000 ročně, tak pak to bude jistě finanční otázka. V tuto chvíli finanční prostředky nejsou, ale říkáme-li, že se bude jednat o školní rok 2006/2007, ta situace bude v tu dobu, doufám, jiná."

školní třída
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.