Hasiči z celé republiky dnes mezi sebou soutěží

21. květen 2004

Hasiči z celé republiky dnes soutěží v Ústí nad Orlicí. Klání pod názvem Orlická věž se koná již po 14té. Mluvčí hasičského sboru Vendula Horáková dodala,že soutěžní disciplínou je výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku.

"Do soutěže je letos přihlášeno 92 soutěžících z celé republiky. Za Ústí nad Orlicí bojují hasiči ze stanice Ústí a to Ladislav Singer mladší, Marcel Novotný a Miroslav Kubíček. Nejlepším soutěžícím v této soutěži byl po dobu dvou let Radek Vyvijal z hasičského záchranného sboru územního odboru Kolín, který vystoupal na věž za 14,9 sekundy. Po dobu pěti let byl vítězem Josef Pěnča ze Strakonic. Zároveň se na hasičské stanici koná den otevřených dveří a jsou srdečně zváni všichni zájemci z řad dospělých i dětí k prohlídce stanice a to až do 17,00."

hasiči
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.