Hitparáda místních kapel jde do finále - vítěz získá videoklip

9. prosinec 2004

Hitparáda Krajský výběr Českého rozhlasu Pardubice slaví 1 rok od svého vzniku. Během dvanácti měsíců se nejlepší kapely pardubického kraje probojovaly do rozhlasového éteru. Své maximum mohou nyní předvést v podzimním kole TOP deset. Od 15. listopadu 2004 probíhá souboj deseti nejskvělejších. Pro tuto soutěž připravil Český rozhlas Pardubice jedinečné ceny. Pokud se skupina umístí na bronzovém místě, natočíme jí demo nahrávku s jednou písní. Za druhé místo v TOP desítce získá demo CD s dvěma písněmi. Absolutnímu vítězi zprostředkujeme natočení videoklipu a s možností odvysílání v České televizi. Všechny tři nejlepší skupiny se zúčastní zimního turné po krajských hudebních klubech. Na absolutního vítěze TOP desítky se těšíme v našem studiu při hodinovém rozhovoru - živě od historie až po současnost. Poslední možností pro hlasování v hitparádě regionálních kapel - KRAJSKÝ VÝBĚR - je v pátek 10. prosince do 24:00!! Proto neváhejte a dejte šanci svým favoritům. Také díky Vám mohou prorazit do světa hitparád!

Nápad pro soutěž krajánkových kapel vznikl v naši redakci počátkem října 2003. Tehdy jsme byli jedinou rádiovou stanicí v této lokalitě, která vyzvala místní kapely k boji na hudební scéně. Mohli se přihlásit jednotlivci i skupiny hrající jakýkoliv styl. Podmínkou pro účast v soutěži se stala spojitost s pardubickým krajem minimálně jednoho člena z každé formace a nahrávka studiové kvality. Pokud se kapela rozhodla, že se chce zúčastnit této hitparády, doručila svoje CD k nám do redakce a po zhodnocení doporučené nahrávky byla automaticky zařazena do soutěžního kola o deseti účastnících. S vítězem jsme pak natočili rozhovor. Po dobu 12cti měsíců prošly kapely čtrnácti koly. Některé zvítězily vícekrát a v Krajském výběru se drží několik měsíců na předních pozicích. Kdo se nedostal v jednotlivém kole do první šestky, automaticky byl vyřazen a na post posledních čtyř míst byly nasazeny nové skupiny. K našemu velkému překvapení jsme zjistili, jak bohatý na hudební tvorbu je Pardubický kraj. Do hitparády se mohou přihlásit začínající i profesionální skupiny. Jejich nahrávku prezentujeme v našem vysílání každý všední den v pravidelných časech. Posluchači hlasují pro svého favorita třemi způsoby. Mohou zasílat korespondenční lístky, posílat SMS zprávy a mailovat. Po ročním vysílání krajské hitparády se rivalita mezi skupinami ztrojnásobila. Některé jsme dohnali k natočení nových CD nosičů, aby mohli nabídnout další songy k odvysílání v Českém rozhlasu. Jiní se zase snaží vylepšit své webové stránky. Odměnou všem za obrovský kus práce je právě TOP desítka, která se stala hrotem regionální hitparády Krajský výběr v roce 2004. Kdo by se domníval, že nebudeme pokračovat, mýlí se. Po jistě napínavém boji nejlepších deseti odstartujeme další - již 15. kolo této hitparády. Těšíme se na další novinky a regionální hudbu rozhodně nenecháme ladem. Český rozhlas Pardubice je stále jedinou stanicí v kraji, která dává dech regionálním skupinám. Vysíláme každý všední den ve 09:40 a ve 14:40 Sms ve tvaru: PCE_DEZERT_ČÍSLO HITU na číslo 907 77 07 Email: pardubice@rozhlas.cz Pošta: ČRo Pardubice, Anežky České 29, Pardubice 530 02

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.