Hliněný plácek na Masarykově náměstí bude zastavěn

25. únor 2003

Centrum Pardubic by se mělo v brzké době zásadně změnit. Radnice se totiž pokouší najít vhodného zájemce na zástavbu Masarykova náměstí. Podle primátora Jiřího Stříteského by se na takzvaném hliněném plácku mělo začít stavět začátkem příštího roku.

"Vypsali jsme výběrové řízení na pozemek přidělení vhodnému investorovi. Vzhledem k tomu, že máme několik potencionálních investorů, kteří tam stavět chtějí, proto jsme vypsali i soutěž, tak věřím, že si jednoho vybereme. Představujeme si, že by tam byl obchodní, administrativní, zábavní komplex budov, které by v podstatě tvořily architektonicky důstojný protějšek těm stavbám, které už tam dneska jsou."

magistrát Pardubice
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.