Hokejová extraliga míří do finiše, o dvě místa v předkole play-off usiluje 5 týmů

25. únor 2014

Hokejová extraliga nachystala na úterní podvečer pro fanoušky kompletní 48. kolo. Jinými slovy - do konce základní části soutěže zbývá už pouhých pět kol a není tedy od věci připomenout, která kapitola extraligových bojů asi může být v příštích dnech nejnapínavější.

Určitě to budou boje o účast v předkole play-off. Po pohledu na tabulku je jasné, že jde o dvě volné příčky, na které aspiruje pět mužstev – Pardubice, Litvínov, Slavia, Liberec a Karlovy Vary.

Nejlepší výchozí pozici mají nyní osmé Pardubice, které mají před Litvínovem náskok šesti bodů. Nejhůře je na tom karlovarská Energie, která na jedenáctý Liberec ztrácí 5 bodů, a jestli si budou chtít uchovat naději, budou dnes muset bodovat na litvínovském ledě.

Největší náboj tak budou mít zápasy Liberce s Pardubicemi a Litvínova s Karlovými Vary. O umístění na příčkách zaručujících postup do předkola bude spolurozhodovat také výsledek utkání Plzeň - Slavia.

Na utkání svého týmu se půjdou také rádi podívat fanoušci Sparty, protože před zahájením duelu s Brnem převezmou Sparťané Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Chomutov se představí na ledě Zlína.

Mladíci zatím nezáří

Dost možná, že po čerstvé zkušenosti z olympijských her se nejeden fanoušek bude dvojnásob pozorně dívat na to, jak platní jsou pro ten který celek mladí hráči. Víme, že díky opatření hokejového svazu v této sezoně mírně přibylo mladíků na soupiskách, ale s jejich prosazením se na extraligovém ledě to zatím až tak jednoduché není.

Jak ukazují výsledky mládežnických reprezentací v posledních letech, tak opravdu výrazných talentů není mnoho. A pokud se nějaký vyskytne, což byl třeba v loňské sezoně případ Tomáše Hertla, tak už se nemůže dočkat, aby zamířil do KHL nebo NHL.

Čtěte také

Potvrzuje to také fakt, že už jistý vítěz základní části extraligy pražská Sparta má na soupisce 12 hráčů starších 30 let, takže jednoznačně sází na zkušenost. Symbolickou vizitkou, že extralize vládnou starší hráči, je fakt, že vedoucím mužem kanadského bodování je Sparťan Petr Ton, kterému už bylo 40 let.

autoři: apr , lvb , jbk
Spustit audio