Hokejový útočník Jan Kolář posílil Pardubice a možná nastoupí už proti Kladnu

13. prosinec 2013

Pardubické hokejisty posílil útočník Jan Kolář. Tomu skončilo předčasně jeho druhé angažmá v Rusku, kde zůstal jeden měsíc. O minulém víkendu Nižněkamsk oznámil, že o něj nemá zájem. Pardubičtí se nakonec s útočníkem dohodli na víceleté smlouvě.

„Měly o něj zájem některé české kluby, měl i nabídky ze zahraničí, takže jsme rádi, že se Honza rozhodl pro Pardubice. Tím, že ta smlouva je dlouhodobá, tak je to i pro nás určitá záruka do budoucnosti a i vzhledem k tomu bych řekl, že bude mít hodně prostoru v našich útočných řadách a stává se jedním z našich klíčových hráčů,“ potvrzuje generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Dvaatřicetiletý hokejista hrál za Pardubice s krátkými přestávkami od sezony 1999/2000 do loňského léta, kdy odešel do Nižněkamsku. Tam ale kvůli zranění moc nehrál a letošní sezonu začal v Pardubicích, odkud odešel na hostování do Slavie. Pak se vrátil do Nižněkamsku, kde mu nakonec klub sdělil, že o něj nemá zájem.

Zápas mezi Pardubicemi a hosty z Kladna začne dnes v 18 hodin, stejně jako zápasy mezi Hradcem Králové s pražskou Slávii a Liberce s rozjetou Spartu. Plzeň přivítá od 17:30 Třinec, Zlín Karlovy Vary a jako poslední vyjedou v 18:20 na chomutovský led domácí proti hokejistům Litvínova.

autoři: jam , gut
Spustit audio