Horská střediska v Pardubickém kraji otevřela většinu sjezdovek

5. leden 2018 09:50

V horských lyžařských střediscích v Pardubickém kraji je otevřena většina sjezdových tratí. Na Bukové hoře se lyžuje na čenkovické i červenovodské straně, k dispozici je přes pět kilometrů sjezdovek. Kompletně je zasněžené středisko v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem.

„Otevřené je všechno, ve středu připadlo 20 centimetrů sněhu a dál sněží. O víkendu máme tradiční závod S ČT sport na vrchol, pod dohledem televizních kamer závod pro nejmenší dětské naděje,“ uvedl jednatel společnosti Sněžník Martin Palán. Středisko nabízí 7,5 z 9,3 kilometru sjezdovek, zavřené jsou jen vedlejší tratě Malý slon a Sněžník A.

Na Bukové hoře se lyžuje na Mlýnické sjezdovce, na čenkovické straně jsou otevřené sjezdovky Třebovská a Svitavská. Sjízdné je i propojení obou stran Bukové hory, na svazích leží 20 až 55 centimetrů sněhu.

V níže položených oblastech je v provozu pouze středisko v Hlinsku na Chrudimsku. Pro lyžaře je otevřená malá sjezdovka a dětský svah. Ostatní areály zatím čekají na mrazy potřebné pro zasněžování nebo na přírodní sníh.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio