Hrách a kroupy, to není vůbec hloupý. Právě naopak. Jak je vařit, aby nenadýmaly?

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Žlutý hrách

Luštěniny jsou nejenom levné, ale také zdravé. Pomáhají našemu srdci a udržují správnou hladinu cukru v krvi. Snad jedinou jejich nevýhodou je to, že mohou způsobit nadýmání a zažívací problémy.

Ale i těmto nežádoucím projevům se dá úspěšně vyhnout. Stačí luštěniny dostatečně dopředu namáčet, nejlépe přes noc.

Vsadit můžete v tomto případě také na bylinky. Vařte luštěniny společně s kouskem majoránky, libečku, šalvěje, bazalky nebo saturejky. Problémy se zažíváním a nadýmáním se nedostaví.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...