Hvězda muzikálů v radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové

7. říjen 2016

V pátek 7. října vysílal Český rozhlas Hradec Králové dopoledne po 10. hodině živě z Radioklubu v Havlíčkově ulici za účasti diváků a posluchačů. Hostem byl populární zpěvák a muzikálový herec Pavel Vítek.

Po maturitě na gymnáziu v Olomouci absolvoval Pavel Vítek divadelní fakultu Akademie múzických umění v Praze, obor herectví.

Získal angažmá v Hudebním divadle Karlín a později, v roce 1986, se prosadil také v pop music hitem Má svůj den, na který navázal albem Vůně tvý kůže. Od devadesátých let účinkuje v činoherních i muzikálových inscenacích v Praze.

Zpíval s operní divou Evou Urbanovou duet z muzikálu Fantom opery, vystupoval v Německu, Maďarsku, ve Finsku, v USA, na Slovensku a na Kanárských ostrovech. Vystupoval i na významných koncertech českého šoubyznysu.

V únoru 2007 zpíval jako host Evy Pilarové v legendární Rainbow Room v Rockefeller Centre v New Yorku na plese Beseda Ball, které pořádalo České centrum v New Yorku. V říjnu 2007 vystoupil společně s Evou Pilarovou v káhirské Opeře.

18. srpna 2008 poprvé po deseti letech vystoupil na samostatném koncertu Pavel Vítek a přátelé. Vyprodaná show s hosty Evou Pilarovou, Kateřinou Brožovou, Josefem Vojtkem a Šárkou Vaňkovou se uskutečnila pod širým nebem na hradě Karlštejn.

Zpěvák Pavel Vítek v radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové


1. října 2009 vydal kulinářský cestopis Cesty, které voní jídlem.

Od roku 2010 dabuje pro pásmo Animáček v seriálu Šmoulové postavu Poety.

V září 2012 u příležitosti životního jubilea Pavla Vítka byla vydána kompilace Má svůj den, která obsahuje průřez zpěvákovou tvorbou od roku 1986 do roku 2010.

3. července 2006 uzavřel na hradě Karlštejn registrované partnerství s Janisem Sidovským po téměř devatenáctiletém vztahu. O jejich cestě k uzavření registrovaného partnerství natočil dokument S důvěrou a láskou režisér Michal Herz. Snímek byl kromě Prahy uveden na mezinárodních festivalech gay a lesbických filmů v New Yorku, San Francisku a v Bratislavě.

autor: pku
Spustit audio