Igor Bareš: Manželka Antonie dala mému životu řád a klid

24. červen 2024

Herec Igor Bareš je rodákem z Olomouce. Do Prahy ho přivedl úspěšný seriál Pojišťovna štěstí. Nyní je v angažmá Divadla na Vinohradech.

Už 16 let má Igor Bareš za manželku herečku Antonii Talackovou Barešovou. Také ona hraje v Divadle na Vinohradech. "Manželka dala mému životu řád, klid a dvě děti." Barešovi vychovávají 13letou Toničku a 9letého Lojzíka. "Dcera je už v pořadí čtvrtá Antonie v rodině, syn dostal jméno po manželčině tatínkovi," říká Igor Bareš.

Barešovi mají doma tři papoušky, želvu, dvě kočky, dva psy a 4 morčata. "Stará se o ně převážně manželka, stejně jako o mě," svěřuje se s úsměvem.

V Divadle na Vinohradech Igora Bareše můžete vidět v krásných představeních Obchodník s deštěm, Balada pro banditu nebo Srpen v zemi indiánů. V Divadle Viola hraju s Klárou Cibulkovou představení Skorpios na obzoru o fiktivním setkání Winstona Churchila a Grety Garbo. "To bych hodně doporučil, to je v současnosti moje vlajková loď." 

V srpnu se chystá premiéra filmu Vlny režiséra Jiřího Mádla. Film se odehrává v dramatických 60. letech. Igor Bareš hraje tehdejšího ředitele Československého rozhlasu. "Myslím, že je to postava nezanedbatelná a scénář velmi pěkný," dodává. Česká televize uvede také letos film Smetana, kde Bareš hraje politika dr. Františka Ladislava Riegra.

Poslechněte si vzpomínky na dětství Igora Bareše, které velmi ovlivnil dědeček. A neméně zajímavé je i vyprávění herce o tom, jak už léta bojuje s Crohnovou chorobou.

Spustit audio