Inspirace na vydatné polévky z různých evropských zemí

Slovenská česnečka, italská dršťková, maďarská fazolačka, zimní španělská polévka. V mrazivém počasí se talíř horké a vydatné polévky jeví doslova jako elixír pro zachování našeho zdraví a vitality. Pojďme se tedy s kulinářem Petrem Stupkou porozhlédnout po inspiraci po Evropě.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Wintrova pivní polévka s opečeným chlebem

    Recept na Wintrovu pivní polévku nabízí kulinář Petr Stupka. Kde se vzal její název? „Vzpomínám rád na dobu studií a povídání s panem Wintrem, moudrým hospodským,“ vypráví.

  • Polévka zelnice

    Starodávný recept na polévku z kysaného zelí přijde v zimním čase k chuti. V době chřipkových a jiných epidemií vám navíc pomůže posílit imunitu.

  • Blesková pórková polévka se sýrem a kmínová praženka

    Polévka je grunt, říkaly babičky. O tom, že konzumace polévek přináší samá pozitiva, je přesvědčen i kuchař Petr Stupka. Příprava některých z nich ani nezabere moc času.