Izraelský investor podlehl nátlaku pardubických architektů

19. květen 2005

Firma Bohemia Sen vyhrála výběrové řízení na dostavbu Masarykova náměstí v Pardubicích - v průběhu jednání ale změnila umístění parkovacích míst a chtěla nechat auta v nadzemním parkovišti. Komise pro urbanismus trvala na parkovišti podzemním - izraelci nakonec ustoupili a sdělili to pardubickým zastupitelům na jejich výjezdním zasedání. Pokračuje mluvčí radnice Michal Zitko

"Myslím si, že se to dá vnímat tak, že izraelský investor pochopil, že ten zájem města je veliký a silný a že nebylo možné původní projekt překreslovat donekonečna. Jako určitý ústupek ze strany izraelského investora se to chápat dá. Není bezzájmovosti, že v průběhu předchozích měsíců, kdy město vyjednávalo s izraelským investorem, se na nás obrátili minimálně dva další zájemci, kteří měli o zástavbu Masarykova náměstí evidentní zájem. Možná i to sehrálo určitou roli, že izraelský investor ustoupil a podvolil se přání města."

Parkoviště
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.