Jak se pozná kvalitní med? Obraťte sklenici dnem vzhůru

20. květen 2025

Největší audioportál na českém internetu

ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

Poslechněte si celý rozhovor

Včelaři Stanislav Volf a Ladislav Toman radí: obraťte sklenici dnem vzhůru. Bublina, která se vytvoří pod víčkem začne stoupat. Čím rychleji vyběhne, tím je kvalita medu horší. To je ten absolutně nejjednodušší způsob.

Další známka nižší kvality medu je, když po otevření uvidíte pod víčkem pěnu. Neměla by tam být. A každý kvalitní med musí časem zkrystalizovat. Dříve nebo později.

Je lepší dát med do uvařeného čaje anebo na něj horký čaj nalít? To a další rady se dozvíte v rozhovoru.

autor: Roman Stupka | zdroj: Český rozhlas Plzeň
  • Krmítko
    Krmítko