Je zájem o očkování proti covidu ve věkové skupině 12-15 let a jak je to s mutací delta v kraji?

20. červenec 2021 08:54

Očkování proti koronaviru nadále pokračuje. V Královéhradeckém kraji podali zdravotníci zatím více než půl milionu očkovacích látek. Zároveň je také v našem regionu pro zájemce dostatek vakcín. Aktuální informace zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

V Královéhradeckém kraji bylo konkrétně podáno 505 tisíc očkovacích látek a téměř polovina z těchto lidí má už kompletně očkování dokončené. V kraji je zatím dostatek zásob vakcín a zájem o očkování podle krajského koordinátora Jaroslava Malého v kraji pořád trvá.

A co se týče čekací doby na termín, tak momentálně na něj čeká v kraji prý kolem dvou tisíc lidí.

Jak to aktuálně vypadá s očkováním ve věkové skupině 12 až 15 let?

Tam je prý zatím trochu menší zájem, ale registrace k očkování v této věkové kategorii byla otevřena na začátku tohoto měsíce, takže by se to prostupně mohlo prý zlepšovat.

Čtěte také

V Královéhradeckém kraji se vytipovalo pět nemocnic, kde se děti budou očkovat, protože je potřeba, aby na místě byl dostupný pediatr. Konkrétně se tak jedná o Fakultní nemocnici Hradec Králové, a pak o okresní nemocnice v Trutnově, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou a také Náchodě.

Děti v této věkové skupině se očkují pouze očkovací látkou od firmy Pfizer.

Jaká je teď situace v našem regionu s mutacemi koronaviru?

V Královéhradeckém kraji laboratoře od začátku června odhalily kolem 125 nových případů lidí pozitivních na koronavirus. Z toho ve více než čtvrtině případů se jednalo buď o podezření nebo už potvrzenou mutaci delta.

A podle hygieniků zjevně stále hrozí nejvetší riziko jejího zavlečení do České republiky při příjezdu ze zahraničí.

Spustit audio

Související