Jídelna a kuchyň základní školy Resselova prochází rekonstrukcí

23. duben 2004

Jídelna a kuchyň pardubické základní školy Resselova prochází velkou rekonstrukcí. Žáci prvního stupně se musí stravovat v okolních školách, pro druhý stupeň není jídlo zajištěné. Petr Plachý z pardubického magistrátu tvrdí, že jinak situace řešit nešla. Aby děti mohly už v září chodit do školní jídelny, museli dělníci začít pracovat nyní.

"Do té rekonstrukce musel být zahrnut i byt školníka, který sousedil s kuchyní a vzhledem k tomu, že ke kuchyni bylo nutno přidělat další místsnosti pro přípravu masa, další zázemí, tak celý byt pana školníka se přesouvá do podkroví včetně nového schodiště a z bytu školníka se dělají přípravné prostory pro kuchyňský provoz. Celá rekonstrukce má stát 18 800 000 korun. Dokončení je plánováno tak, aby od 1.9. škola fungovala normálně."

jídelna
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.