Karlínským prvňáčkům zazpívali k vysvědčení jejich spolužáci

30. leden 2003

Jen samé velké jedničky dostalo dnes na pololetní vysvědčení 13 prvňáčků ze základní školy Pernerova v pražském Karlíně. Zazpívat jim k tomu přišli jejich starší spolužáci z dětského školního sboru Perneráček. Karlínští prvňáčci se kvůli loňskému zaplavení Karlína začali učit až o několik týdnů později než děti z nezatopených míst. Za své první vysvědčení s velkou jedničkou odměnili paní učitelku polibkem na tvář.

I ředitelka školy Ilona Šťastná vnímá letošní školní rok díky záplavám úplně jinak než předešlé. Začal až v říjnu a vyučování se od té doby koná jen v prvním a druhém poschodí s částečně redukovaným učebním plánem. Dětem prý nyní chybí hlavně tělocvik, nově zrekonstruovanou tělocvičnu totiž voda zničila. Prostředí školy je nyní narušováno pouze opravami v přízemí. Záplavy tam zničily nejen tělocvičnu, ale i školní družinu, dílnu, kuchyňku a některé učebny. Škody na škole odhaduje její ředitelka asi na 10 milionů korun.

Srpnová povodeň zasáhla zřejmě nejvíce ze všech pražských čtvrtí právě Karlín. Voda zde a v přilehlé části Libně zaplavila na 1100 domů. Při povodni se tam zřítily tři domy. V současnosti je 45 karlínských domů kvůli narušené statice neobyvatelných.

Spustit audio