Klienti denního stacionáře Farní charity v Poličce se přestěhovali do nového

20. květen 2005

Dnes dopoledne byla slavnostně otevřena rekonstruovaná budova, ve které budou lidé s mentálním a kombinovaným postižením trávit svůj den. Objekt ve Vrchlického ulici se rekonstruoval čtyři roky, je bezbariérový a jak zjistila redaktorka Tereza Klůsová, stacionář teď může nabídnou služby více klientům.

"Stacionář, který osm let provozuje farní charita, dosud sídlil v pronajatých prostorách, jiný objekt proto darovala charitě Česká provincie školských sester. Devatenáct klientů stacionáře teď bude mít moderní zázemí pro pracovní terapie, rehabilitace i odpočinek. Stacionář také rozšířil své možnosti. Kapacita stacoináře se zvýši, maximálně by mohlo navštěvovat stacionář dvacet pět klientů. Nové prostory a vybavení ocenili také rodiče klientů. Ve středu 25. května uspořádá denní stacionář den otevřených dveří."

mentálně postižení
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.