Kralický Teslamp má naději na záchranu

1. listopad 2002

Kralický výrobce žárovek Teslamp má naději na záchranu. Zájem o koupi závodu, který dnes zaměstnává necelé čtyři stovky lidí, projevila neměcká společnost Narwa spolu s místním podnikatelem. Velkou komplikací prodeje přitom byla skutečnost, že bývalí majitelé vytvořili dvě společnosti - po krachu byly tedy jmenováni dva správci konkursní podstaty. Starosta Králík Anton Zima dnes Českému rozhlasu sdělil, že i tato překážka je překonána.

"To se podařilo tím, že se podařilo dát oba věřitelské výbory dohromady na společné zasedání, oba správce konkurzní podstaty. Vyřešili se některé soudní spory, které bránily takovémuto zasedání a dohodlo se, že v tomto případě se bude postupovat společně, takže je možné, aby kralický závod byl prodán jako závod nemovitostí i technologií najednou jedním klepnutím kladívka jednomu investorovi."

Žárovka
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.