Královéhradecký kraj zřejmě školy v žádném z pěti okresů od pondělí 5. října neuzavře

1. říjen 2020 12:17

V žádném z pěti okresů od pondělí 5. října Královéhradecký kraj zřejmě školy neuzavře. Až na výjimky nebudou ale možné sportovní aktivity a výuka zpěvu. Dnes to uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice v Hradci Králové Veronika Krejčí. 

Čtěte také

O konkrétních opatřeních, která mají platit 14 dnů, dnes rozhodlovali s ohledem na epidemickou situaci krajští hygienici. Důvodem opatření je šířící se koronavirus. Vysoké školy v České republice mají zavedenou distanční výuku.

"Od pondělí 5. října po dobu 14 dnů bude ve všech typech škol, s výjimkou škol mateřských, a ve školských zařízeních, jakou jsou například Domy dětí a mládeže či školní družiny, zakázána výuka zpěvu. Pokud jde o sportovní činnosti, bude zakázána jejich výuka ve všech typech škol, s výjimkou škol mateřských a prvního stupně základních škol," uvedla Veronika Krejčí.

Čtěte také

Opatření vyhlášená hygieniky začínají platit v pondělí a měla by skončit 18. října ve 23:59 hodin.

Královéhradecký kraj i přes rostoucí počet nákaz stále patří k méně zasaženým regionům v ČR.

"U většiny případů se dá i nadále zjistit zdroj nákazy," řekla Veronika Krejčí.

V republice již řada opatření platí, například povinnost nošení roušek v uzavřených prostorech. Pro zmírnění šíření koronaviru a zabezpečení fungování zdravotnického systému vláda ve středu schválila zavedení nouzového stavu, platit bude od pondělí 5. října na měsíc.

autoři: Veronika Krejčí , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související