Kulturní echo

28. listopad 2007

Slavnostní koncert K poctě sv. Mikuláše, který spojuje přednes legendy O svatém Mikuláši s varhanní hudbou barokních mistrů do jednotného celku už byl uveden v Praze a řadě dalších míst republiky. Dnes v 18 hodin se uskuteční také v kostele sv. Mikuláše v Holostřevech - v osadě nedaleko Boru u Tachova. Legendu O svatém Mikuláši přednese herec Vladimír Matějček. Varhanní skladby bude hrát Vladimír Roubal, regenschori Strahovského kláštera v Praze.

DIVADLA

Velké divadlo v Plzni má v 19 hodin na programu Verdiho operu Nabucco. Komorní divadlo ve stejném čase uvádí činohru Pohled z mostu s Martinem Stránským v hlavní roli.

Na Osiřelý západ zve v 17 hodin Západočeské divadlo v Chebu

Gogolovu komedii Ženitba hraje souhlas Spodina v 19 hodin na plzeňské amatérské scéně Dialog.

c.k.divadlo Pluto zve v 19,30 na další šantánové představení na motivy Němcových soudniček s titulkem Seřezat Abdonka aneb Jak se válčí na pavlači II.

KONCERTY

Kytaristé z plzeňských základních uměleckých škol se sejdou na koncertě v 18 hodin v Západočeském muzeu v Plzni.

Backwards - The Beatles Revival Band má v 19 hodin koncert v sokolovně v Plzni-Bolevci .

JINÉ

Až do 12. prosince mohou návštěvníci plzeňské galerii "U Andělíčka nejen vidět "Vánoční výstavu", ale také se každou středu naučit zdobit vánočními motivy perníčky.

Já Eliška Přemyslovna se jmenuje monodrama, ve kterém se představí Staniclava Hošková. Pozvání platí na 19. hodinu do Polanovy síně Knihovny města Plzně.

Slavnostní křest encyklopedie Karlovy Vary A - Z autorské dvojice Eva Hanyková a Petr Strnad se koná v 17 hodin v galerii Duhová Paleta v Karlových Varech-Rybářích.
autoři: Eva Kačánová , Petra Hynčíková
Spustit audio

Více z pořadu