Kuřecí minutka s mangem

Lehké jídlo s nádechem exotiky můžete připravit, pokud doma kromě kuřecího masa najdete také mango a zázvor. Recept na zdravou minutku nabídla Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 4 kuřecí řízky na nudličky
  • 1 zralé mango
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2,5 centimetru čerstvého strouhaného zázvoru
  • 150 gramů podélně rozpůlených lusků
  • 2 stonky řapíkatého celeru na plátky
  • 1 žlutá paprika na proužky
  • 4 jarní cibulky na kolečka
  • 2 lžíce oleje
  • mořská sůl, pepř
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce jablečné šťávy
  • 1 lžíce balzamika
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Mango shora rozkrojíme těsně u pecky. Na obou polovinách manga vyznačíme čtverečkovou síť, aniž bychom nožem prořízli slupku. Slupku obrátíme vnitřní stranou směrem ven, takže se dužina otevře jako vějíř a jednotlivé kostičky odřízneme. Dáme stranou.

V pánvi rozpálíme olej. Přidáme česnek a zázvor s kuřetem a mícháme 3 minuty. Přidáme lusky, řapíkatý celer a žlutou papriku a mícháme 4 minuty. Přidáme jarní cibulku, mango, sůl a pepř a mícháme ještě 2 minuty.

V malé mističce smícháme citronovou šťávu s jablečnou šťávou, octem balzamico a medem. Přidáme do pánve a pečeme ještě 2 minuty. Přidáme koriandr a podáváme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.