Lasagne s mletým masem
Ve středečních receptech vás alespoň pomyslně zveme do kuchyně našich posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Jiřině z Ivančic.
Budete potřebovat:
- ½ kg mletého maso (míchané vepřové a hovězí)
- 1 balení lasagní
- 1 plechovku nakládaných loupaných rajčat
- 2 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ l mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíci soli
- 1 lžičku provensálského koření
- nastrouhaný tvrdý sýr
Postup:
- Rozpálíme pánev a na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Následně přidáme mleté maso a nakládaná rajčata.
- Ochutíme solí a kořením a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- V kastrolu připravíme bešamel.
- Do mléka dáme mouku a mícháme do zhoustnutí, jemně osolíme.
- Do zapékací mísy pak klademe jednotlivé vrstvy.
- Nejprve plátek lasagní, ideální jsou ty, které nemusíme vařit dopředu.
- Na plátek lasagní dáme masovou směs, následně bešamel a vrstvu strouhaného sýru.
- Poté znovu opakujeme.
- Poslední vrstva by měla končit opět plátkem lasagní a vrstvou sýru.
- Pečeme přiklopené na 180 stupňů asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka