Lékařská pohotovost nenahrazuje obvodní lékaře

24. leden 2003

Lékařská pohotovost odmítá nahrazovat práci obvodních lékařů. Mnoho pacientů si totiž raději zajde ve večerních hodinách na pohotovost, kde nemusejí čekat, než by navštívili svého praktického lékaře. Pohotovostní lékařka Jana Maléřová ale dodává, že smysl této služby je jiný...

"Po dobu kdy jsou praktičtí lékaři v ordinacích, což je vlastně od 8 rána a mělo by to být do 16 hodin odpoledne. Odkazujeme lidi na jejich konkrétního lékaře, který má hlavní povinnost léčit své pacienty. Ovšem máme zde lidi projíždějící Pardubicema, studenty nebo takové, kteří se ještě nerozhodli, přistěhovali se a nemají zde svého obvodního lékaře. Pro ty jsme tady zase nonstop kdykoliv. Po té čtvrté hodině do rána jsme k dispozici i místním obyvatelům, kteří zde mají svého obvodního lékaře, protože už nejsou ve svých ordinacích a my je jakoby nahrazujeme."

Lékaři
autor: MAR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.