Letištní expres spojí pardubické hlavní nádraží a letiště

22. leden 2018 17:45

Na přelomu ledna a února by měli novým letištním terminálem projít první cestující. Pardubický dopravní podnik tak právě 1. února spustí provoz nové linky, která spojí centrum s letištěm.

V autobusech budou platit standardní tarifní podmínky. Jízdenkový automat, který měli cestující k dispozici ve stávající příletové hale, bude přesunut do nového terminálu. Jízdenku je možné zakoupit také u řidiče.

Jízdní řád podle letů Ryanair

Linka 90 pojede na trase Hlavní nádraží – Letiště terminál. Bude 90, 120 a 150 minut před plánovaným odletem letadla nabízet expresní spojení z Hlavního nádraží ke všem letům společnosti Ryanair z Pardubic do Londýna.

Pardubické letiště otevřelo nový terminál. První cestující odbaví zřejmě na konci ledna

Letadlo společnosti Ryanair na letišti v Pardubicích

Nový terminál, který vznikl místo bývalé vojenské jídelny, nese jméno prvního českého letce Jana Kašpara, který je s Pardubicemi spjatý. Stavba moderního zázemí trvala rok a půl a stála víc než čtvrt miliardy korun.

V opačném směru pak nabídne 30 a 60 minut po plánovaném příletu letadla společnosti Ryanair z Londýna přímé spojení od letištního terminálu na Hlavní nádraží.

Nová zastávka Letiště terminál bude přímo před budovou nového terminálu Jana Kašpara, letiště Pardubice. Na Hlavním nádraží bude linka 90 zastavovat na stanovišti č. 3. Linka nebude cestou zastavovat na žádných dalších zastávkách.

Pro ostatní lety pak zůstává nabídka běžných spojů ze zastávky Letiště v blízkosti původní odbavovací haly.

Letadlo Ryanair právě přistálo v Pardubicích
autor: pta
Spustit audio