Léto na grilu zná vítěze zahradních grilů! Putují na Vysočinu a do Valašských Klobouků

22. září 2023

Celé léto jsme se věnovali grilování a vy jste s námi mohli soutěžit ve velké letní soutěži Léto na grilu a vyhrát zahradní gril. Kdo jsou šťastní výherci?

V pořadu jste se dozvěděli o druzích grilů a jejich údržbě, poradili jsme vám základní pravidla grilování i nejčastější chyby. Soutěžilo se o dílčí ceny:

  • sada grilovacího nářadí
  • chňapka
  • plecháček
  • knihy Babské rady na celý rok a Pochoutky z chaloupky

Grily už jsou doma

Hlavní cenou byl zahradní gril. Na konci července a srpna proběhlo slosování výherců dílčích cen a oba grily jsme tento týden dovezli novým majitelům. První gril převzala Irma Ovesná z obce Lipina u Valašských Klobouk. Přiznala, že nechápe, jak se jí to podařilo. „Říkala jsem si, zkusíme štěstí. Pořád jsme to poslouchali. Český rozhlas máme zapnutý furt.“

Zahradní gril bude řádně využitý. „U nás griluju já, manžel i zeťák hlavně masíčko, ale i třeba lilek ze zahrádky.“ A protože počasí přeje, určitě ho hned vyzkoušejí.

Výherkyně Irma Ovesná přebírá gril od našeho kolegy

Pro druhý gril si přijel výherce z Kostelce u Jihlavy přímo do rozhlasu. Pan Jan Irsa naštěstí nepřijel sám, gril je poměrně velký a těžký.

Poslední dva roky pana Irsu zlobilo zdraví, tak grilování šidil, ale teď už se těší, že se k tomu zase dostane. A ještě na tak parádním stroji! „Griluju nejraději maso, které nakládám jen do oleje, cibule a česneku,“ prozradil šťastný výherce svoji oblíbenou marinádu. „Ale zkusím teda i zeleninu.“

Doma na chalupě má gril místa dost. Pan Irsa je pravidelným posluchačem Českého rozhlasu a je mu cekem jedno, co poslouchá, protože jak říká: „Ráno to zapnu a většinou až večer vypínám.“

Výherce Jan Irsa

Výhercům gratulujeme a přejeme spoustu grilovaných dobrot. Inspiraci mohou nejen oni najít na našich stránkách, kde radil michelinský šéfkuchař Roman Paulus a kulinářský expert Ivan Vodochodský.

Kompletní pravidla soutěže zde >>

autor: djo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.