Léto s tajenkami je v plném proudu

24. červenec 2007

Velká letní soutěž Českého rozhlasu Pardubice a Deníku je v plném proudu a za námi jsou v tuto chvíli již dvě kompletní hrací kola.

Tajenka prvního hracího týdne zněla: DOBRÉ SLOVO HŘEJE SRDCE CELOU ZIMU. Štěstí při losování se usmálo na pana Josefa Prokopce z Letohradu, který získal hlavní týdenní cenu - letecký zájezd k moři. Z pololetního předplatné Deníku má radost Jitka Novotná z Litomyšle.

Tajenka druhého soutěžního týdne zněla CO SÁM SIS ZAVINIL TO BOLÍ NEJVÍCE. Tentokrát ruka osudu (respektive ruka moderátorky Soni Jónové, která losovala) hlavní týdenní cenu přiřkla mladičké Báře Štěpánkové z Lán na Důlku. Pololetní předplatné Deníku putuje za Jiřím Čížkem ze Svitav.

V pondělí 23. července jsme vstoupili do dalšího, v pořadí třetího týdne soutěže LÉTO S TAJENKAMI aneb LEŤTE S NÁMI Z PARDUBIC K MOŘI. I v tomto kole na jednoho úspěšného luštitele čeká letecký zájezd k moří do Černé Hory pro dvě osoby s polopenzí. Všechny zájezdy jsou od cestovní kanceláře KovotourPlus.

Vy všichni, kteří se chcete zapojit do luštění tajenek, poslouchejte nápovědy ve vysílání. Rekapitulaci luštění můžete slyšet v úterý a ve středu v 16:50 a naleznete ji také v úterním a čtvrtečním Pardubickém, Chrudimském, Orlickém a Svitavském deníku.

A jako bonus pro návštěvníky rozhlasových www stránek prozradíme, že tajenka třetího soutěžního týdne má 33 políček a ukrývá jeden ne příliš známý antický výrok. Tak tedy i vy zkuste štěstí při luštění!

Generálním partnerem soutěže Léto s tajenkami aneb Leťte s námi k moři je





Kovotour

KOVOTOUR PLUS
cestovní kancelář
http://www.jentozkus.cz

autor: STR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.