Letošní absolventi středních a vysokých škol by měli začít shánět práci nyní

9. červen 2004

Letošní absolventi středních a vysokých škol mohou s hledáním práce počkat až do září. Stát totiž za ně ještě o prázdninách hradí zdravotní a sociální pojištění a rodiče dostanou přídavky. Vedoucí odboru poradenství pardubického úřadu práce Naďa Černá ale doporučuje poohlédnout se po volných pracovních místech už nyní.

"My samozřejmě doporučujeme, aby se o svou práci začali zajímat hned, jak skončí škola nebo možná ještě dřív než skončí škola, ale nemusí to znamenat, že by museli přijít do evidence, protože tím, že jsou zabezpečeni finančně až do konce prázdnin, mohou zcela volně hledat práci pomocí inzerátů, známých. Mohou jít i na úřad práce a čerpat z nabídky, která tam je volně vyvěšena pro veškeré zájemce o práci. To znamená, že není nutná evidence, ale o práci by se měli zajímat i během prázdnin."

svářeč
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.