Lidový běh Českého rozhlasu Pardubice

23. září 2010

V sobotu 21. dubna žilo krajské město Pardubice Vinařským půlmaratónem. Jeho součástí byl i Lidový běh Českého rozhlasu Pardubice - Společně proti rakovině. Výtěžek z dobrovolného startovného byl určen onkologii pardubické nemocnice.

"Společně proti rakovině" je projekt Českého rozhlasu Pardubice a Regionálního informačního střediska Pardubice Region Tourism, který usiluje o to, aby si lidé uvědomili, že nejdůležitější v boji proti rakovině je prevence a schopnost postavit se nepříznivému osudu čelem.
Na start Lidového běhu se postavilo téměř 150 běžců - nadšenců, kteří chtěli přispět (byť třeba jen symbolickou částkou) na boj proti rakovině. Částku vybranou na startovném se hlavní organizátor Vinařského půlmaratonu pan Oldřich Bujnoch rozhodl dorovnat na krásných a kulatých 10.000,- Kč. Tato částka poputuje na účet onkologie Krajské nemocnice Pardubice.
Lidový běh "Společně proti rakovině" pořádal Český rozhlas Pardubice v rámci oslav svých 5. narozenin. Poslední akcí cyklu oslav bude v úterý 15. května show pro děti i dospělé na pardubickém Pernštýnském náměstí, kde se budou slavit hned dvoje narozeniny: 5.narozeniny ČRo Pardubice - jediného rozhlasu mezi pardubickými rádii a 15. narozeniny SKP centra - největší a nejznámější neziskovou organizací v kraji.

autor: JEL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.