Maso na hřebíčku. Báječně voňavé jídlo
Vůně koření, razance pálivých papriček na jedné straně, na straně druhé jemnost jogurtu, dělá z tohoto pokrmu nečekaný chuťový zážitek.
- 500 g krůtích prsíček
- 100 ml bílého jogurtu
- 1 sterilovaná kapie
- 2 mleté hřebíčky
- 1 kávová lžička mleté pálivé papriky
- mletý pepř, sůl
- 1 bobkový list
- 3 celé hřebíčky
- olej na opékání
Z omytého a osušeného masa nakrájíme přes vlákno plátky, které naklepeme a přespříč z nich nakrájíme nudličky široké asi 1 cm.
Kapii nakrájíme na drobné kostičky a spolu s pálivou paprikou, pepřem, mletými hřebíčky a solí vmícháme do bílého jogurtu. Do této marinády zamícháme připravené masové nudličky a v chladu necháme alespoň 1 hodinu proležet.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme k němu bobkový list, celé hřebíčky a maso, které za stálého míchání opékáme. Měkké maso vyjmeme, výpek zředíme velmi malým množstvím vody a povaříme. Touto šťávou přelijeme opečené maso.
Příloha: dušená rýže, saláty z čerstvé zeleniny
K přípravě tohoto pokrmu můžeme použít také kuřecí, králičí, hovězí či libové vepřové maso.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.