Mezi Doubravicemi a Hrádkem by měla vzniknout cyklostezka

21. prosinec 2017 09:30

Cesta mezi Doubravicemi a Hrádkem by měla být pro cyklisty bezpečnější. Silnice je úzká a jezdí po ní hodně cyklistů, ať už za prací nebo na výlet a koupat se k písníku. Obec Srch, ke které Hrádek náleží, cyklostezku začne stavět v příštím roce, pokud získá dotace.

„Tenkrát to někdy v roce 2006 začaly řešit Pardubice a nedořešily to, my jsme začali s přípravou před dvěma lety a dotáhli to této podoby, teď se jen čeká, jestli bude dotace, nebo ne,“ řekl starosta Lukáš Panchártek (SNK - Pro obec Srch, Hrádek).

Obec už má koupené pozemky a všechna potřebná povolení. Nyní čeká, zda získá dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury. Žádost podá v lednu, zhruba do června bude vědět, zda uspěla. Cyklostezka bude dlouhá 1,5 kilometru.

„Když to nevyjde, zkusíme to další rok znovu. Lidé po silnici jezdí do práce, za rekreací k písníku. Úsek je nebezpečný, je tam spoustu zatáček, je to tam nepřehledné,“ dodal Panchártek.

Celkové náklady projekt odhaduje na 16 milionů korun, Pardubice přispějí částkou 2,6 miliony korun, tři miliony korun uhradí obec, zbylé náklady by měly pokrýt dotace. „Částka, kterou by město podpořilo tuto stavbu, bude zařazena do městského rozpočtu na rok 2018,“ řekl náměstek primátora Jiří Rozinek (ČSSD).

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio