Míra nezaměstnanosti na Svitavsku dosáhla čtrnácti procent

5. březen 2004

Míra nezaměstnanosti na Svitavsku dosáhla ke konci února čtrnácti celých čtyř desetin procenta. V registru uchazečů o práci tak bylo přes sedm tisíc lidí. Další informace připojuje redaktorka Věra Pavlasová.

"Svitavsko si nadále uchovává v míře nezaměstnanosti prvenství v rámci Pardubického kraje. Nejhůře je na tom Moravskotřebovsko, kde už přesahuje osmnácti procentní hranice, ubývá volných míst, které nabízí zaměstnavatelé přes úřad práce. Jejich skladba se už několik měsíců nemění, firmy hledají vyučené pracovníky v kovoobráběcích profesích, šičky a zaměstnance do oblasti služeb. Náměstkyně ředitele svitavského úřadu práce Ivana Grohová doufá, že tento měsíc míra nezaměstananosti v regionu mírně poklesne a to proto, že začnou sezónní práce. Výrazněji by se jejich zahájení mělo na snížení počtu uchazečů v registru projevit až v dubnu."

úřad práce logo
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.