Míra nezaměstnanosti v Chrudimi převýšila nepatrně devět procent

7. červen 2004

I na Chrudimsku počet lidí bez práce klesá. Míra nezaměstnanosti jen nepatrně převýšila 9 procent. Zástupce ředitelky úřadu práce Miroslav Panák očekává, že tento trend bude pokračovat až do půlky roku.

"Podle jednotlivých mikroregionů - Chrudimsko má nezaměstnanost 8,8 procent, Hlinecko 8,6 procent, Skutečsko 10,1 a Třemošnicko 9,8. Hlavním důvodem, proč se míra nezaměstnanosti postupně snižuje, je to, že se vyřadí daleko více uchazečů nástupem do zaměstnání, než nám nově přijde do evidence, takže je velký tok uchazečů a vysoká obrátkovost. Nástupy jsou ve službách jako číšníci, kuchaři a podobně nebo také ve stavebnictví."

Získat zde místo číšníka není snadné
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.