Mladí dobrovolníci dostali 210 tisíc korun na své projekty

17. červen 2005

Mladí dobrovolníci z Pardubického kraje dostali 210 tisíc korun na své projekty. Žádost o grant z programu Make a connection podalo 14 projektů, odborná porota rozhodla, že podpořená bude polovina z nich. Program chce přivést mladé lidi k zájmu o veřejný život a umožnit jim získat praktickou zkušenost s týmovou prací. Koordinátor za Pardubický kraj Roman Málek řekl, že dobrovolníci ve věku od 16 do 24 let tak budou moci realizovat své nápady ve prospěch komunit, ve kterých žijí.

"Mezi zajímavé projekty, které se nám letos opravdu sešly z celého kraje, patří třeba internetový kroužek pro pacienty interního oddělení, mladí lidé mohou zapojit i seniory, kteří jsou v nemocnici, a naučit je pracovat s internetem. Pak máme v oblasti životního prostředí návrh na vznik naučné stezky pernštýnskými rybníky u Lázní Bohdaneč, která by byla spojena s přednáškami a pozorováním ptactva a podobně. Máme ale i obyčejné akce pro děti, volnočasové aktivity."

pomoc, pomocná ruka, dobrovolník,
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.