Moravská Třebová: Výše vstupného na koupaliště

19. únor 2004

Moravskotřebovští radní už mají ujasněnou výši vstupného do přebudovaného areálu tamního koupaliště. Investice přišla město celkem na 57 milionů korun a obyvatelé se obávají, že pro sociálně slabší skupiny bude vstupenka nedostupná. Místostarosta Josef Jílek tvrdí, že výši vstupného stanovují tak, aby mohli nabídky koupaliště využívat všichni.

"Výše vstupného musí odrážet, investiční náklady, které jsme do toho vložili, musí se nějakým způsobem krýt na provozníh výdajích. Samozřejmě, že provoz koupaliště bude zcela jistě ztrátový a my musíme v ceně vybalancovat kupní sílu obyvatelstva. Celodenní základní vstupné pro dospělé bude 45 korun a sleva bude 3,5 denních vstupech a při večerním koupání. Děti zaplatí za celodenní vstupenku 35 korun a zase je tam nějaký způsob poměrného snížení ceny pro krátkodobý vstup. Skupiny od 15-ti osob mají výraznější slevu."

Koupaliště (ilustr.)
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.